Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cebulowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety

kotlety schabowe 4 szt
cebula 1,5 szt
mleko 3,2% 1,5 szkl
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Pieczarki z cebulką

pieczarki 30 dag
cebula 3 szt
tłuszcz do smażenia
przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cebulowe z pieczarkami

1. Kotlety rozbić za pomocą tłuczka.
2. Cebulę pokroić w piórka, dodać do mleka. Dodać wegetę, pieprz i ostra paprykę, wrzucić schabowe. Włożyć do lodówki na ok 4-5h.
3. Po upływie 4-5h schabowe opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
4. Kotleciki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
5. Cebulę pokroić w grubą kostkę, przesmażyć kilka minut, dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, smażyć do miękkości, przyprawić do smaku jarzynką, solą i pieprzem.
6. Kotleciki podawać polane pieczarkami z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.12.2015 09:58
smaczne urozmaicenie schabowego
anka1988 07.02.2015 21:36
dziękuję, inna wersja tradycyjnego schabowego :)
Pani Domu 30.01.2015 20:48
bardzo dobry obiad
dodi 30.01.2015 11:17
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak