Krokiety z pieczarkami

Krokiety z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśników

    14 sztuk
  • średnich pieczarek

    25 sztuk
  • jajek

    2 sztuki
  • bułki tartej

    3 łyżki
  • siekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • masła

    2 łyżki
  • cebula

    1 mała
  • pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajka

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu. Pieczarki umyć (jeśli potrzeba obrać), drobno pokroić i odparować na patelni. Usmażyć na maśle i odstawić do przestygnięcia. Drobno pokroić cebulę i dodać do pieczarek razem z natką pietruszki i 2 jajkami. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać. Nakładać po dużej łyżce farszu na każdy naleśnik i zwijać krokieciki. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

28.09.2011 20:20
ale ślicznie wyglądają ... oj zjadłabym takie !!!

monika154

05.08.2011 07:21
pycha

Ewa104

27.10.2010 08:05
To coś, co bardzo lubię!

Ewa111

11.08.2010 18:16
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat