Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy tuńczyk

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cytryna 1 sztuka
pomarańcza 1 sztuka
likier pomarańczowy 1 łyżka
cebula 1 mała sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
cukier
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy tuńczyk

Tuńczyka wyjmujemy z puszki i odsączamy. Pomarańczę obieramy i kroimy w kostkę. To samo wykonujemy z papryką i cebulą. Z cytryny wyciskamy sok. Pokrojoną pomarańcze łączymy z likierem pomarańczowym. Dokładamy pokrojone papryki, cebulę i tuńczyka. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z majonezem, Doprawiamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki lub do wydrążonych połówek po pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak