Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka słodko-ostra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa paczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
masło 100g
płatki migdałowe garść
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
miód płynny 2-3 łyżki
sól

Porada

Najlepiej smakuje na ciepło!

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka słodko-ostra

Kroki postępowania

1
Fasolkę wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy do zmięknięcia w zależności czy mamy świeżą (około 3minuty) czy mrożoną (około 7minut).
Krok 1 - fasolka słodko-ostra foto
2
Na patelni rozpuszczamy masło.
Krok 2 - fasolka słodko-ostra foto
3
Do masła wrzucamy bułkę tartą, migdały, paprykę mieloną i miód. Dokładnie mieszamy i smażymy do zrumienienia.
Krok 3 - fasolka słodko-ostra foto
4
Odcedzoną fasolkę przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Krok 4 - fasolka słodko-ostra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 28.01.2015 15:52
taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak