Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z cebuli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
masło 125 g
sól
kardamon 1/4 łyżeczki
cynamon szczypta
imbir szczypta
pieprz
Czarnuszka nasiona Prymat szczypta
miód 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z cebuli

W rondlu rozpuśc masło,wrzuć pokrojoną cebulę,wymieszaj wszystkie przyprawy i dodaj.Smaż chwile a potem duś na małym ogniu ok 30min..Potem dodaj miód,sok i skórkę z cytryny,zmiksuj i bez przykrycia smaż 30 min.Mieszaj stale.Podawaj do kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak