Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko kwaśne puree

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 500 g
cukinia 500 g
cebula 200 g
imbir 60 g
sok z cytryny 1,5 szt
skórka z cytryny
wino białe wytrawne 1 szklanka
Goździki całe Prymat 3
tymianek
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko kwaśne puree

Obrane dynie i cukienie oraz cebulę pokrój na drobno.Włoż do rondla dodaj skórkę i sok z cytryny,posiekany imbir,cukier gożdziki,sól,pieprz i gałązki tymianku.Gotuj na małym ogniu 1,5 h.Skrapiaj winem lub wodą.Podawaj jako dodatek do pieczonego drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak