Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z dzika

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 500g z dzika
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 0,5 szklanki
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat 2 lyzeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat . do panierowania
olej . do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z dzika

Kroki postępowania

1

Mięso dokładnie oczyścić z błon, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w maszynce.
Krok 1 - Kotlety mielone z dzika foto
2

Bułkę pokruszyć w palcach, wrzucić do miski, zalać gorącym mlekiem. Gdy naciągnie zmielić w maszynce do mięsa. Wbić jajko. Wsypać przyprawę, wyrobić dokładnie jednolitą masę.
Krok 2 - Kotlety mielone z dzika foto
3

Następnie nabierać łyżką porcje masy, formować duże płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety mielone z dzika foto
4
Odstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 4 - Kotlety mielone z dzika foto
5

Kłaść na rozgrzany olej rzepakowy, smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Kotlety mielone z dzika foto
6

Kotleciki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza z warzywami
Krok 6 - Kotlety mielone z dzika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.05.2016 18:43
smakowita propozycja
Janina 28.01.2015 16:23
Smaczne kotleciki;)
Agnieszka-87-25 28.01.2015 15:18
warte spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak