Sposób przygotowania

Rodzynki dokładnie wypłukać, odsączyć i namoczyć w alkoholu. Pozostałe bakalie drobno posiekać i oprószyć mąką. Pozostałe Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Do masy dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto starannie wymieszać. Bakalie dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę delikatnie połączyć z ciastem. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 90 minut. Ciasto ozdabiamy lukrem i kandyzowanymi owocami.

Komentarze

  • 2
    cooking-woman
    Opublikowano

    Joannasz3190

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmm rewelacja! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam taki keks
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    takie słodkości lubię
  • 0
    dsc00052
    Opublikowano

    Damiano

    uwielbiam keksa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !