Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku z mandarynkami, pomarańczą i pieczarek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szpinak świeży 200 gram
pomarańcza 1 szt
mandarynki 4 szt
cebula czerwona 1/2 szt
orzechy włoskie
żurawina
pieczarki 100 gram

Sos

oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
czosnek ząbki 1 ząbek
tabasco
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku z mandarynkami, pomarańczą i pieczarek

Małe listki szpinaku umyć, osuszyć. Mandarynki i pomarańcze obrać dokładnie oczyścić, podzielić na cząstki a następnie pokroić w paseczki. Pieczarki obrać, umyć i poszatkować. Obraną cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki wymieszać.
Sos:
Oliwę połączyć z sokiem z cytryny i pomarańczy oraz sosem sojowym. Sos doprawić przeciśniętym przez prasę czosnkiem, kilkoma kroplami tabasco, solą i pieprzem. Polać sałatkę, dodać żurawinę i wymieszać. Sałatkę posypać posiekanymi orzechami
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.03.2015 16:57
smacznie i zdrowo
gusia1000 29.01.2015 00:35
Kolorowo i smacznie.
adelajda 28.01.2015 15:53
Sałatka jak dla mnie ..:)
wwwiolka 28.01.2015 12:43
Bardzo fajny przepis.
gosia56 28.01.2015 12:19
na pewno pyszna;)
fotoviderek 28.01.2015 11:48
Pięknie wygląda :)
Pietruszka 28.01.2015 11:17
wygląda bardzo apetycznie
marenka 28.01.2015 11:02
Bardzo ciekawe połączenie smaków
Anna169Hosz 28.01.2015 10:37
Interesująca kompozycja smakowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak