Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń domowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,4 Kg
boczek surowy 0,5 Kg
olej do smażenia 2 Łyżki
jajko 3 Sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 Łyżeczka
pieprz 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 Gram
Majeranek suszony Prymat 0,5 Łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 Łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń domowa

Kroki postępowania

1
Mięso i boczek zmielić przez maszynkę o średnich oczkach.
Krok 1 - Pieczeń domowa foto
2
Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać pokrojoną cebulę. Usmażyć na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Krok 2 - Pieczeń domowa foto
3
Do zmielonego mięsa wsypać przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pieczeń domowa foto
4
Mięsną masę podzielić na 3 części, każdą uformować do aluminiowej formy. Posypać po wierzchu majerankiem lub przyprawą do mięsa i gorczycą.
Krok 4 - Pieczeń domowa foto
5
Piec ok.50 minut w 100 stopniach. Pod koniec pieczenia trzeba uważać, żeby wierzch się nie przypalił, najlepiej przykryć kawałkiem foli aluminiowej.
Krok 5 - Pieczeń domowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 29.01.2015 10:16
domowa najlepsza
Mama niejadka 28.01.2015 15:36
Domowa napewno super :)
Bernadeta1 28.01.2015 15:18
taka domowa pyszna
pajbek 28.01.2015 11:26
Musi być smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak