Pieczeń domowa

Pieczeń domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,4 Kg
  • boczek surowy

    0,5 Kg
  • olej do smażenia

    2 Łyżki
  • jajko

    3 Sztuki
  • papryka ostra mielona

    1 Łyżeczka
  • pieprz

    2 łyżeczki
  • bułka tarta

    200 Gram
  • majeranek Prymat

    0,5 Łyżeczki
  • gorczyca

    0,5 Łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń domowa
Mięso i boczek zmielić przez maszynkę o średnich oczkach.
Krok 2 - Pieczeń domowa
Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać pokrojoną cebulę. Usmażyć na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Krok 3 - Pieczeń domowa
Do zmielonego mięsa wsypać przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pieczeń domowa
Mięsną masę podzielić na 3 części, każdą uformować do aluminiowej formy. Posypać po wierzchu majerankiem lub przyprawą do mięsa i gorczycą.
Krok 5 - Pieczeń domowa
Piec ok.50 minut w 100 stopniach. Pod koniec pieczenia trzeba uważać, żeby wierzch się nie przypalił, najlepiej przykryć kawałkiem foli aluminiowej.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gibli

29.01.2015 10:16
domowa najlepsza

Mama niejadka

28.01.2015 15:36
Domowa napewno super :)

Bernadeta1

28.01.2015 15:18
taka domowa pyszna

pajbek

28.01.2015 11:26
Musi być smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat