Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z selerowym pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
seler naciowy 4-5 łodyg
ząbki czosnku 2 szt
pomidory suszone Smak kilka sztuk
parmezan starty 5 łyżek
oliwa 100 ml
seler nać garść (z selera naciowego)
natka pietruszki garść
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z selerowym pesto

Seler kroimy w plasterki i razem z oliwą ,startym parmezanem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami blendujemy na pastę (niezbyt drobno) ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente ,odcedzamy (pozostawiamy trochę wody z gotowania makaronu ,ok. 50 ml). W garnku mieszamy pesto i makaron (podgrzewamy ,cały czas mieszając) ,dodajemy posiekane liście selera i natki pietruszki ,ponownie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 28.01.2015 09:41
chętnie bym spróbowała ;)
teresa18 27.01.2015 21:49
wygląda pysznie
Betina#45 27.01.2015 21:25
Uwielbiam makaron...mniam ;)
halina17 27.01.2015 20:07
Dobre danie.
brioszka 27.01.2015 19:59
coś wspaniałego :)
Babeczka35 27.01.2015 19:57
Bardzo pysznie:)
Wiktoria29 27.01.2015 19:12
ciekawy pomysł na pesto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak