Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 250 g
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy 220 g
przyprawy
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

3 litry zimnej wody wlewany do garnka. Wkładamy umyte mięso i gotujemy. Gdy zacznie wrzeć zmniejszamy ogień a garnek przykrywamy pokrywką. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz przyprawy. Gotujemy tak długo by jarzyny były miękkie. Wtedy dodajemy koncentratu i zaprawiamy śmietaną. Podajemy z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 23.10.2010 12:33
uwielbiam pomidorową!
Smakosz6 30.09.2010 17:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak