Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z ziarnami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
ciepłej wody 4 szkl
cukru 3 łyżki
soli 1 łyżka
ziarna słoneczniku 1 szkl
siemię lniane 1 szkl
pestek dyni 1 szkl
drożdże 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ziarnami

Drożdźe kruszymy i posypujemy cukrem,ucierając aż się rozpuszczą.Dodajemy ciepłą wodę, sól i mąkę, wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy.Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem blach ( wychodzą 3 małe keksówki)i odstawiamy, by wyrosło.Pieczemy 1 godz w piekarniku rozgrzanym do tem. 180-200.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 26.07.2011 15:03
piękny to on jest z wierzchu, zrobiłam taki a tu nie dość że piekł się 1,5 godz. to i tak w środku jest surowy. Chętnie dowiem się co jest z nim nie tak.
monciasz 11.02.2011 18:54
piękny chlebek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak