Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wieprzowiny bez kości (od szynki,lub łopatki) 50dag
Pół szklanki jasnego piwa
Strąki czerwonej i zielonej papryki 2
cebule 3
sos sojowy
Ćwierć łyżeczki cząbru
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na piwie

Umyte mięso pokroić na kawałki,skropić sosem sojowym i piwem,posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych,pokroić na paski,cebule grubo posiekać.Na rozgrzany w rondlu olej włożyć mięso i mieszając,silnie przyrumienić ze wszystkich stron.Dusić pod przykryciem 15 minut,podlewając resztą piwa,po czym dodać cebulę,paprykę i cząber.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić do miękkości na niewielkim ogniu.Przed podaniem posypać posiekaną natką.Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.02.2013 11:57
ciekawy przepis
eduszo
eduszo 06.01.2011 16:51
Też robie taki.Super
iwona332 24.11.2010 00:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak