Gulasz wieprzowy na piwie

Gulasz wieprzowy na piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wieprzowiny bez kości (od szynki,lub łopatki)

    50dag
  • Pół szklanki jasnego piwa

  • Strąki czerwonej i zielonej papryki

    2
  • cebule

    3
  • sos sojowy

  • Ćwierć łyżeczki cząbru

  • natka pietruszki

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić na kawałki,skropić sosem sojowym i piwem,posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych,pokroić na paski,cebule grubo posiekać.Na rozgrzany w rondlu olej włożyć mięso i mieszając,silnie przyrumienić ze wszystkich stron.Dusić pod przykryciem 15 minut,podlewając resztą piwa,po czym dodać cebulę,paprykę i cząber.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić do miękkości na niewielkim ogniu.Przed podaniem posypać posiekaną natką.Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

20.02.2013 11:57
ciekawy przepis

eduszo

06.01.2011 16:51
Też robie taki.Super

iwona332

24.11.2010 00:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat