Pstrąg na ostro

Pstrąg na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • mąka

    3 łyzki
  • cebula biała

    1 szt
  • natka z pietruszki (posiekana)

    1 łyżka
  • przyprawa do mięs pikantna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • papryka

    2 (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione ryby, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pikantna przyprawą do mięs. Wstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę, kiedy się zeszkli dołożyć drobno pokrojone papryczki. Chwile razem podsmażyć a następnie przełożyć do rondelka i podlać szklanka gorącej wody. Gotować około 15 minut na małym ogniu, dodać pokrojona natkę z pietruszki, posolić do smaku. Aby sos był gęsty możemy zaprawić go 1 łyżeczka mąki rozmieszanej z wodą. Na patelni rozgrzać olej, kłaść panierowane w mące ryby. Smażyć z każdej strony na złoty kolor (dosmażać pod przykryciem).
Rybę kłaść na talerze, polać ostrym sosem, podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

20.09.2010 12:03
super

pauluna

26.08.2010 20:26
ciekawe

Agnieszka191

26.08.2010 20:26
mniam mniam

marzencia2007

19.08.2010 09:48
pstragi mniam!!

plocia

18.08.2010 14:25
uwielbiam ryby :)

Monika193

18.08.2010 08:51
bardzo lubię pikantne przyprawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat