Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
mąka 3 łyzki
cebula biała 1 szt
natka z pietruszki (posiekana) 1 łyżka
przyprawa do mięs pikantna do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
sok z cytryny 2 łyżeczki
papryka 2 (chili lub jalapeno)

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na ostro

Sprawione ryby, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pikantna przyprawą do mięs. Wstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę, kiedy się zeszkli dołożyć drobno pokrojone papryczki. Chwile razem podsmażyć a następnie przełożyć do rondelka i podlać szklanka gorącej wody. Gotować około 15 minut na małym ogniu, dodać pokrojona natkę z pietruszki, posolić do smaku. Aby sos był gęsty możemy zaprawić go 1 łyżeczka mąki rozmieszanej z wodą. Na patelni rozgrzać olej, kłaść panierowane w mące ryby. Smażyć z każdej strony na złoty kolor (dosmażać pod przykryciem).
Rybę kłaść na talerze, polać ostrym sosem, podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.09.2010 12:03
super
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:26
ciekawe
Agnieszka191 26.08.2010 20:26
mniam mniam
marzencia2007 19.08.2010 09:48
pstragi mniam!!
plocia 18.08.2010 14:25
uwielbiam ryby :)
Monika193
Monika193 18.08.2010 08:51
bardzo lubię pikantne przyprawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak