Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na szpinaku w cieście francuskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
łosoś wędzony 200 gram
szpinak 250 gram
ser feta 50 gram
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na szpinaku w cieście francuskim

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, usmażyć na łyżeczce masła i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do cebuli i czosnku dodać szpinak i przez około 10-15 minut dusić na małym ogniu. Kolejno dodać rozdrobnioną fetę, przyprawić solą i pieprzem - wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i naciąć dłuższe krawędzie ciasta. Na środek ciasta wyłożyć szpinak, kolejno łososia. Naciętym ciastem francuskim zawinąć naprzemiennie łososia tak aby powstała zamknięta kieszonka. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 15-20 minut do zrumienienia ciasta. Podawać np. z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Muskie 02.02.2015 00:27
Rewelacyjne danie
ada.la 27.01.2015 11:01
fajne danie
Barbara13 26.01.2015 22:02
połączenie idealne :)
Ania67 26.01.2015 19:46
Coś wspaniałego- pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak