Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-czosnkowym

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów rybnych

    50dag
  • szklanka śmietany

  • łyżka mąki

  • żółtego sera

    10dag
  • ząbki czosnku

    3
  • łyżeczka musztardy

  • łyżeczka ziół prowansalskich

  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę dobrze wymieszać z ziołami,musztardą,roztartym czosnkiem i odrobiną soli.Filety wypłukać,osuszyć,posypać solą,pieprzem i na końcu-mąką.Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na jasnozłoty kolor.Przełożyć do żaroodpornego naczynia,zalać przygotowanym sosem,posypać startym serem,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać do chwili,aż ser ładnie się rozpuści.Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat