Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajeczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajeczkiem

Szpinak wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 5-7 minut. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni usmażyć posiekany czosnek. Dodać ugotowany szpinak i razem smażyć ok. 3-5 minut. Na koniec wbić jajko. Niech się chwilkę podsmaży a następnie je roztrzepać tworząc jajecznicę. Wymieszać razem ze szpinakiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 26.01.2015 15:33
zdrowe jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak