Sposób przygotowania

CIASTO:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy margarynę. Siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim przygotowana blaszkę.
Na kruche ciasto wykładamy delikatnie przestudzony budyń. Na budyniu rozprowadzamy warstwę kokosową. Całość pieczemy około 30-40 minut w 180°C. Gdy widzimy, ze rumieni się warstwa kokosowa przykładamy ciasto z góry złotkiem i dalej pieczemy (unikniemy jej przypaleniu).
BUDYŃ:
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Słodzimy do smaku. Do gotowego wtłaczamy masło. Delikatnie przestudzony wykładamy na ciasto kruche.
KOKOS:
Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dokładamy do nich cukier, a następnie żółtka. Do puszystej masy wsypujemy kokos i wlewamy masło. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na rozłożony budyń. Pieczemy.

Porada autora

Na wierzchu można wykonać zygzaki z białej czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawa nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetyczna!
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo podoba mi się to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    no nie jest to z pewnością klasyczna kremówka
  • 0
    jolanta_klimek
    Opublikowano

    Jolcia_90

    wygląda przepysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pycha ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    wygląda przepysznie,moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !