Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
mąka pszenna 2 szkl
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 szt
olej do smażenia
cukier puder

Porada

Jabłka można też pokroić w kostkę zamiast w krążki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje racuchy

W misce rozbijamy jajko dodajemy cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i stopniowo dolewamy mleko. Dokładnie wymieszać. Jabłka obieramy i kroimy na krążki ,następnie wycinamy środki. Moczymy jabłka w cieście, kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładamy na talerz i gdy troszkę przestygną posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.04.2015 10:11
palce lizać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak