Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paryska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarde pomidory 4
ogórek sałatkowy
nieduże cebule 2
Łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
sól
jajko ugotowane na twardo 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paryska

Pokroić pomidory w cząstki,ogórek,cebule w piórka,jajka grubo posiekać.Na środku talerza,lub okrągłego półmiska ułożyć najpierw pomidory,wokół nich ogórki i posypać je cebulą.Równomiernie rozłożyć na sałatce oliwki,polać oliwą,posypać jajkami i pieprzem.Posolić tuż przed podaniem na stół,żeby warzywa nie puściły sok.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak