Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowiny 1kg
ząbki czosnku 2
Mrożonych grzybów 30dag
cebule 2
łyżki masła 2
pieprz
sól
Łyżki konfitur morelowych 4
łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w glazurze

Czosnek obrać,przepołowić.Schab umyć,natrzeć solą,pieprzem i czosnkiem,odłożyć do lodówki na godzinę.Mięso włożyć do brytfanny,skropić wodą.Piec 15 minut w temp.220 stopni,a następnie jeszcze 1 godzinę w temp.180 stopni.Mrożone grzyby obgotować 15 minut w osolonej wodzie,odcedzić,osączyć.Cebule obrać,pokroić na ćwiartki.Cebulę i grzyby podsmażyć na maśle,podlać 2 łyżkami wody i dusić 10 minut.Oprószyć solą i pieprzem.Konfitury wymieszać z kilkoma łyżkami sosu z pieczenia,zagęścić mąką wymieszaną z łyżką wody.Schab odstawić na półmisek.Posmarować glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 15:07
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak