Schab w glazurze

Schab w glazurze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowiny

    1kg
  • ząbki czosnku

    2
  • Mrożonych grzybów

    30dag
  • cebule

    2
  • łyżki masła

    2
  • pieprz

  • sól

  • Łyżki konfitur morelowych

    4
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać,przepołowić.Schab umyć,natrzeć solą,pieprzem i czosnkiem,odłożyć do lodówki na godzinę.Mięso włożyć do brytfanny,skropić wodą.Piec 15 minut w temp.220 stopni,a następnie jeszcze 1 godzinę w temp.180 stopni.Mrożone grzyby obgotować 15 minut w osolonej wodzie,odcedzić,osączyć.Cebule obrać,pokroić na ćwiartki.Cebulę i grzyby podsmażyć na maśle,podlać 2 łyżkami wody i dusić 10 minut.Oprószyć solą i pieprzem.Konfitury wymieszać z kilkoma łyżkami sosu z pieczenia,zagęścić mąką wymieszaną z łyżką wody.Schab odstawić na półmisek.Posmarować glazurą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

29.09.2010 15:07
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat