Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na wywarze z królika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi z królika 1 sztuka
kalafior 1 opakowanie
pieczarki 100 gram
marchew 1 sztuka
seler 1 ćwiartka
kukurydza w puszce 1\4 puszki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
kolendra mielona 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1\3 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
ziemniaki 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na wywarze z królika

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na nodze z królika. Wywar gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa na wywarze z królika  foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa na wywarze z królika  foto
3
Następnie dodajemy mrożony kalafior i razem z ziemniakami gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa na wywarze z królika  foto
4
Po tym czasie do zupy dodajemy pieczarki pokrojone w plastry oraz seler i marchew potarte na tarce. Dodajemy również przyprawy: kolendrę, bazylię, sól, paprykę. Zupę gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa na wywarze z królika  foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy kukurydzę oraz wlewamy śmietanę. Obieramy mięso z nogi królika i dodajemy do zupy. Smacznego :)
Krok 5 - Zupa kalafiorowa na wywarze z królika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak