Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
truskawki 50 dag
bita śmietana 1 opakowanie

Porada

Użyłam galaretki warstwowej(truskawkowo-cytrynowej) lepiej wygląda :)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-cytrynowy

1 galaretkę truskawkową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i rozlewamy równomiernie do każdej szklanki. Następnie truskawki miksujemy, gotujemy i dodajemy kolejną galaretkę truskawkową. Śmietanę ubijamy i dodajemy ostygniętą galaretkę cytrynową rozrobioną w ok. pół szklanki wody. Na galaretkę nakładamy truskawki i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak