Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny rosołek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 5 szt.
woda
makaron nitki 1 op
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
por
seler
marchewka 2 szt.
pietruszka 2 szt.
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny rosołek

Kroki postępowania

1
Gotujemy makaron nitki. Odcedzamy
Krok 1 - Niedzielny rosołek foto
2
Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy
Krok 2 - Niedzielny rosołek foto
3
Warzywa obieramy i myjemy.
Krok 3 - Niedzielny rosołek foto
4
Cebule przypalamy na ogniu. (dodaje aromatyczny smak i zapach w rosole)
Krok 4 - Niedzielny rosołek foto
5
Wkładamy mięso do garnka, zalewamy wodą. Gotujemy na małym gazie. Szumujemy rosół, a następnie dajemy warzywa i przyprawy. Na koniec gotowania rosołu dajemy sól.
Po upływie 2 godzin rosół jest już dobry.
Krok 5 - Niedzielny rosołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 25.01.2015 20:16
Jak niedziela to i rosół!!
Joannasz3190 25.01.2015 19:06
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak