Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe dipy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 1kg
ząbki czosnku 2
cebula 1
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier do smaku
łyżki oliwy z oliwek 2
jogurt naturalny 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe dipy

Pomidory umyć,osuszyć,pokroić,podlać 1\\2 szklanki gotującej wody,gotować chwilę,żeby się rozpadły.Zestawić,przestudzić przetrzeć przez sito,podzielić na 2 części.Do jednej części dodać drobno posiekaną cebulkę i oliwę z oliwek,przyprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.Drugą wymieszać z jogurtem,roztartym czosnkiem,przyprawić solą,pieprzem,mieloną papryką,sokiem z cytryny i cukrem.Podawać do grillowanego mięsa i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak