Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa czekolada

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 300 ml
śmietana 30% 100 ml
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
cukierki 80 gram miętowe
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
bita śmietana do podania

Porada

Deser można podawać na zimno lub ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa czekolada

Mleko przelewamy do rondelka. Rozpuszczamy w nim cukierki oraz połamaną na kostki czekoladę. Do gotującego dokładamy śmietankę wymieszaną z mąką. Wszystko podgrzewamy do rozklejenia mąki. Napój przelewamy do szklanek i dekorujemy bitą śmietaną. Całość oprószamy pokrojoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 25.01.2015 20:12
super deser
Anna20 25.01.2015 12:15
super pomysł :)
mysza75 25.01.2015 09:47
jaka fajna czekoladka
Magula 25.01.2015 08:55
ooo super wygląda pewnie smakuje jeszcze lepiej
erym 25.01.2015 00:14
no niezle kusisz, super
msmariusz 24.01.2015 23:03
Bardzo pomyslowe
gosia1988 24.01.2015 21:22
super deser
gusia1000 24.01.2015 21:16
Oryginalnie, pomysłowo.
marenka 24.01.2015 19:56
Fajny deser:)
cooked 24.01.2015 17:42
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak