Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry pomarańczy kandyzowane

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 3 sztuki
cukier drobny 1,75 szklanki
woda zimna 1,50 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry pomarańczy kandyzowane


Pomarańcza dokładnie wyszorować, zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, osuszyć.
Pokroić w 5 - 7 milimetrowe plastry.
Do płaskiego garnka wlać wodę dodać cukier, zagotować lukier.
Delikatnie włożyć, plastry pomarańczy, zmniejszyć płomień.
W czasie gotowania, delikatnie przewracać na drugą stronę, od czasu do czasu.
Gotować około półtorej godziny.
Gotowe pomarańcza, delikatnie wyjąc z lukru, ułożyć na tacce wyłożonej, papierem do pieczenia.
Pozostały lukier, można używać do polania naleśników itp.
Odstawić do przeschnięcia .
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.01.2015 11:38
smaczny deserek
Kolorowa 24.01.2015 19:10
Ładnie wyglądają
Bernadeta1 24.01.2015 18:16
bardzo podoba mi się ten pomysł i chętnie wypróbuję
Ola1young 24.01.2015 16:20
fajny deserek :)
gosia561 24.01.2015 15:30
dobra taka pomarańczka
fotoviderek 24.01.2015 12:36
Pyszności :)
wwwiolka 24.01.2015 11:53
Bardzo fajny przepis.
Franciszek 24.01.2015 11:41
Doskonały pomysł
Janina 24.01.2015 11:24
Świetny pomysł;)
gosia56 24.01.2015 10:54
jeszcze tak nie robiłam super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak