Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z sosem musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś

łosoś filet 200 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
koperek 2 łyżeczki

sos

żółtko jajek 3 sztuki
olej 1 łyżka
ocet 1/2 łyżki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z sosem musztardowym

łososia umyć i osuszyć. polowe łososia położyć na półmisku posypać solą pieprzem cukrem i koperkiem i przykryć drugą połową.
marynować w chłodzie przez 4 dni.
sos zrobić przed podaniem łososia. wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
łososia podawać pokrojonego w cienkie plasterki polanego sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak