Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowa galaretka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki do galaretki z anansa
brzoskwinie w puszce 6 brzoskwiń
śmietana 30% 350 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki do śmietanki
płatki migdałowe do dekoracji

Porada

Pyszny owocowy deser, zachwycający smakiem i wyglądem

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowa galaretka

Ananasa wraz z sokiem miksujemy. W ¾-1 szklance przegotowanej wody rozpuszczamy żelatynę przeznaczoną do galaretki. Rozpuszczoną i ostudzoną mieszamy z musem ananasowy. Rozlewamy całość do przygotowanych pucharków. Odstawiamy do zastygnięcia.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wykładamy na zastygniętą galaretkę ananasową.
W 1/3 szklanki przegotowanej wody rozpuszczamy żelatynę przeznaczoną do śmietanki. Studzimy. Śmietankę ubijamy (do ubitej można dodać łyżkę cukru pudru). Następnie łączymy z żelatyną. Wykładamy na pokrojone brzoskwinie. Całość posypujemy migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 25.01.2015 12:14
uhmmm... mniam mniam...:) takie deserki do coś dla mnie:)
ben-ka 25.01.2015 10:38
Wspaniały deserek!
halina17 24.01.2015 14:20
Dobry deser.
Monika-twin 24.01.2015 09:48
PIEKNIE WYGLADA.
gusia1000 24.01.2015 00:34
smaczny deser.
Adam/ZUB3R 23.01.2015 22:52
wygląda bardzo smacznie
patryska76 23.01.2015 21:46
mniam galaretka! ;-)
Ania321 23.01.2015 21:41
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak