Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z warzywami po chińsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 25 dkg
fasolka szparagowa 25 dkg
cukinia 1/2 szt
grzyby mun kilka sztuk
kiełki soi z zalewy
makaron ryżowy 1/2 opakowania

marynata

ocet ryżowy 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
sos chili 1 łyżka
przyprawa orientalna 1 łyżka
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z warzywami po chińsku

Mięso pokroić w paski i wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić do lodówki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z patelni. Podsmażyć cukinię, dodać grzyby, fasolkę i kiełki soi. Podsmażyć kilka minut.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z mięsem dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić sosem teriyaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.01.2015 20:57
chętnie bym spróbowała
ilka01 24.01.2015 09:44
wygląda bardzo apetycznie :)
Ania321 23.01.2015 21:42
pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak