Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makiełki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa makowa 500 gram
orzechy włoskie 100 gram
migdały 100 gram
masło 2 łyżki
mleko 2 szklanki
cukier 3 łyzki
cynamon Prymat 1 szczypta
bułki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: makiełki

mleko podgrzać i rozpuścić w nim cukier i cynamon .
następnie do mleka dodać bułki i je namoczyć.
do małego naczynia żaroodpornego dodać kolejno:
warstwę bułek w mleku; mak;warstwa bułek; mak i wysmarować masłem wierzch i posypać orzechami i migdałami. wstawić do piekarnika na 30 minut w 180 stopni. i podawać na ciepło;:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.01.2015 15:44
Takie rzeczy to ja lubię :)
Stenka 23.01.2015 15:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak