Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk smażony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze kilka porcji
śliwki suszone 50 gram
morele suszone 50 gram
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
jabłko winne 3 sztuki
papryka mielona 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 do smaku
olej do smażenia 250 ml

Porada

Po wyjęciu mięsa przecedź zawartość soków i przygotuj wspaniały sos.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk smażony

Mięso z indyka najlepiej natrzeć i zamarynować w podanych składnikach przez całą noc. Następnie wyłożyć wszystko do rozgrzanej brytfanny, dodać obrane i pokrojone jabłka i obsmażać kilka razy obracając mięso. Smażymy na dosyć dużym ogniu aby mięso nam si lekko obsmażyło i wydobył się smak. Później obniżamy moc smażenia. Takiego indyka smażymy co najmniej 1,5godziny podlewając od czasu do czasu wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 22.01.2015 18:58
Dziękuję bardzo.
Anna169Hosz 22.01.2015 18:44
Złocisty, chrupiący... mniam:)
w mojej kuchni 22.01.2015 09:11
jakie dobre jedzonko do zjedzenia...
olkaaa 22.01.2015 07:34
Lubię indyka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak