Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka surówka z czerwoną cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżka
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: lekka surówka z czerwoną cebulą

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Marchew i pietruszkę obieramy a następnie ścieramy je na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Obraną cebulę kroimy w cienkie pół talarki. Dokładamy oczyszczone jabłko także starte na tarce o dużych oczkach.
Składniki posypujemy drobno posiekanym koperkiem i doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i zalewamy olejem. Dokładnie mieszamy. Chłodzimy i podajemy z drugim daniem obiadowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak