Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
papryka czerwona 1 szt
kapusta kiszona 150 g
cebula 1 szt
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Cebulę oraz paprykę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oliwie.
Krok 1 - Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną foto
2
Dodaj paprykę oraz kapustę kiszoną. Smaż około 10 minut. Dopraw do smaku solą praz pieprzem.
Krok 2 - Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną foto
3
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wyłóż blaszkę na muffinki, robiąc wgłębienia.
Krok 3 - Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną foto
4
W miejsce wgłębień nałóż porcję farszu. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piecz około 20 minut.
Krok 4 - Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 23.01.2015 15:15
ślicznie wyglądają
barbara11561 21.01.2015 22:27
Pysznie wyglądają
MałaMi89 21.01.2015 21:43
Mała pyszna przekąska :)
Kamil 21.01.2015 20:09
Super pomysł :)
irenka 21.01.2015 19:55
fajny pomysł, na pewno smaczna przekąska
jasiek 21.01.2015 17:16
pyszna przekąska
cooked 21.01.2015 15:51
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak