Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka w ziołowej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
oliwa
Bazylia suszona Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka w ziołowej marynacie

Zeberka umyć osuszyć i pokroić w porcje.Oliwę wymieszać z bazylią ,papryką solą ziołową i marynatą natrzeć mięso.Cebulę obrać ,pokroić w cząstki i dodać do mięsa.Mięso przykryć folią i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Po kilku godzinach mięso wraz z cebulą i pozostałą marynatą włożyć do rękawa do pieczenia i wstawić na ok 1 godz do nagrzanego piekarnika Piec w temp 175 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.01.2015 13:47
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak