Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki filo z jajkiem i kawiorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawior 80 g
jajko 4 szt
majonez 2 łyżka
ciasto filo 1/2 opakowanie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki filo z jajkiem i kawiorem

Jajka ugotować na twardo- włożyć do zimnej wody i gotować 5 minut od momentu zagotowania wody.
Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
Szczypiorek umyć i posiekać.
Ciasto filo pokroić w kwadraty. Do foremki na muffiny wkładać po jednym płatku ciasta, posmarować roztopionym masłem, znowu włożyć ciasto itd. aż do wykorzystania całego ciasta. mnie wyszło 16 koszyczków.
Upiec w 180 stopniach do zbrązowienia.
Koszyczki wystudzić.
Jajka wymieszać ze szczypiorkiem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wypełnić koszyczki z ciasta jajkiem. Na każdym ułożyć 1/3 łyżeczki kawioru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 21.01.2016 16:17
koszyczki są na pewno smaczne, idealne na karnawał
Kuchenka 21.01.2015 16:16
pomysłowe :)
Grazyna0211 21.01.2015 15:22
fajny pomysł
Futka 21.01.2015 13:07
Wspaniałe, finezyjne i smakowite koszyczki :)
Katarzyna54 21.01.2015 13:04
rewelacyjny pomysł na przekąskę
pestka 21.01.2015 13:01
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak