Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
papryka czerwona
papryka zielona
papryka żółta
cebule 3
seler korzeniowy mały
marchewki 2
pietruszka 2 szt
koncentrat pomidorowy 100 g
ketchup pikantny 100 g
groszek konserwowy mała puszka
ogórki kiszone 3
olej 4 łyżki
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę.
Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości.
Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw.
Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.01.2016 22:18
smaczne jedzonko
Kamil 21.01.2015 20:02
Pyszności:)
pajbek 21.01.2015 19:33
Pyszne jedzonko :-)
w mojej kuchni 21.01.2015 15:41
smaczne jedzonko do zjedzenia ze smakiem
Ola1young 21.01.2015 15:05
lubię bogracz,tata robi pyszny
miszelka 21.01.2015 12:56
Fajny przepis, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak