Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka jesienna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
kiełbasa wiejska 200 gram
boczek wędzony 100 gram
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka jesienna

Fasolę należy namoczyć na noc .Wody nie odlewamy,będziemy w niej gotować fasolkę. . Wsypać majeranek i gotować fasolę na małym ogniu. Boczek i kiełbasę pokroić .Czosnek obrać i posiekać. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do gotującej się fasoli dodać kilka słupków boczku i czosnek. Na patelni wytopić tłuszcz z reszty boczku. Usmażyć na nim cebulę i kiełbasę. Dodać wszystko do gotującej się fasoli, kiedy będzie już prawie miękka. Dodać pomidory i zioła, gotować do miękkości fasoli. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem., zagotować.
Podawać z chlebem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.01.2015 14:54
moje smaki
berys18 21.01.2015 09:49
zjadłabym i latem i wiosną:)
Pietruszka 20.01.2015 23:24
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak