Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 250 gram
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana karkówka

Kroki postępowania

1
Przygotowuję dwa dosyć grube plastry karkówki.
Do głębokiego talerza wlewam odrobinę oleju i wsypuję wymienione przyprawy.
Mięso zanurzam w marynacie i odstawiam na kilka godzin do lodówki.
Krok 1 - Marynowana karkówka foto
2
Następnie mięso smażę na rozgrzanej patelni grilowej. Smażę raz z jednej raz z drugiej strony kilka razy odwracając.
Krok 2 - Marynowana karkówka foto
3
Gotowe mięso podaję z puree ziemniaczanym (ziemniaki rozgniatam z odrobiną masła i z jednym żółtkiem).
Krok 3 - Marynowana karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak