Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem, szpinakiem i fetą

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
szpinak świeży 200 gram
ser feta 200 gram
łosoś wędzony 150 gram
masło 2 łyżki (+ do posmarowania formy)
śmietana 1 łyżka
pistacje 20 gram
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem, szpinakiem i fetą

Szpinak myjemy i osuszamy. Smażymy na maśle, dodajemy łyżkę śmietany, doprawiamy pieprzem i lekko solimy. Fetę kroimy w małą kostkę, a szpinak w cienkie paseczki. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i wykładamy nim posmarowane masłem foremki do babeczek, tak aby ciasto wystawało ponad nie. Wkładamy do środka łyżkę szpinaku, kosteczkę lub dwie fety oraz trochę łososia. Posypujemy pokruszonymi pistacjami i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia na około 15 minut. Pod koniec, aby się nie babeczki przypaliły, wyłączamy górną grzałkę i zostawiamy tylko dół.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.02.2015 08:45
extra babeczki
Futka 21.01.2015 20:01
Znakomita i niezwykle smaczna propozycja :)
Wiesława1 21.01.2015 14:51
świetna propozycja
misia53 20.01.2015 21:57
Bardzo ciekawie wyglądają
Lucan 20.01.2015 19:38
Ali, a zdjęcia z Twojego bloga? :)
agnieszka214 20.01.2015 18:26
super smaczne połaczenia smaków
Kamil 20.01.2015 18:09
Warto spróbować :)
cukiereczek 20.01.2015 17:13
bardzo ciekawie i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak