Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa orientalna z kapustą pekińską

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 g
grzyby mun kilka
olej sezamowy 2 łyżki
marchew duża
pietruszka
seler korzeniowy mały
por (biała część)
imbir kawałek świeżego
ząbki czosnku 2
koper włoski - nasiona 1 łyżeczka
bulion wołowy 500 ml
bulion warzywny 1,25 l
kapusta pekińska mała
ryż jaśminowy 2 łyżki
ocet ryżowy
Imbir mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa orientalna z kapustą pekińską

Grzyby moczymy w gorącej wodzie i kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę ,mieszamy z sosem sojowym i podsmażamy na oleju. Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w słupki ,por w piórka. Dodajemy do mięsa i smażymy dalej. Imbir oraz czosnek siekamy i wrzucamy do całości razem z grzybami oraz roztartymi w moździerzu nasionami kopru włoskiego. Jeszcze chwilę smażymy razem i zalewamy gorącym bulionem warzywno-wołowym. Zmniejszamy płomień i gotujemy 15 min. Kapustę siekamy (niezbyt drobno) ,wrzucamy razem z ryżem do zupy i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym imbirem i odrobiną octu ryżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.01.2015 21:03
świetna zupka
Adamorek 20.01.2015 13:30
ciekawy orient
wwwiolka 20.01.2015 12:43
Bardzo takie lubię.
jagoda5913 20.01.2015 12:38
Super przepis
IZABELA29 20.01.2015 11:50
Nie moje smaki ale pewnie ma swoich zwolenników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak