Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
udka kurczaka 1 szt
ser żółty 20 dag
filet z kurczaka 1 szt
sól i pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat do samku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok drobiowy

Kroki postępowania

1
Mięso wypłukać i ugotować w niedużej ilości wody z liściem, zielem, solą i pieprzem do smaku.Mięso wystudzić i podzielić na mniejsze podłużne kawałki. Ser pokroić w grube paski, jajka ugotować na twardo i obrać.
Krok 1 - Blok drobiowy  foto
2
W foremce ułożyć część mięsa, na mięso położyć jajka.
Krok 2 - Blok drobiowy  foto
3
Po bokach jajek położyć kawałki sera i przykryć mięsem
Krok 3 - Blok drobiowy  foto
4
Z bulionu z gotowania mięsa zrobić galaretkę dodając żelatynę i przyprawę w płynie do smaku.
Krok 4 - Blok drobiowy  foto
5
Zalać całość bulionem i pozostawić do stężenia.
Krok 5 - Blok drobiowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 19.01.2015 18:07
ładnie wygląda;)
barbara11561 19.01.2015 16:23
Smacznie wygląda
Stenka 19.01.2015 14:27
ciekawy przepis
Jadwiga/Jaga85 19.01.2015 13:54
Dla mnie super!!
kasienka23 19.01.2015 13:40
wygląda rewelacyjnie!
wwwiolka 19.01.2015 11:55
Bardzo fajnie się prezentuje.
Asik32 19.01.2015 11:32
mmm jakie pyszności w środku tego bloku:)
gosia56 19.01.2015 10:26
super pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak