Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z podgrzybkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 2 PODWÓJNE W OCCIE
groszek konserwowy 1 puszka
podgrzybki 200 gram marynowanych
ogórek konserwowy 4 sztuki
śmietana 12% 200 gram
majonez tradycyjny 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 duża szczypta
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 duża szczypta

Porada

Smaczna śledziowa sałatka z dodatkiem marynowanych grzybków podana z pieczywem wspaniale pasuje na Święta Bożego Narodzenia, Sylwestra czy postną kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z podgrzybkami

Groszek odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Podgrzybki odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do miski.
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Śledzie obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. razem z ogórkami wkładamy do miski.
Dodajemy śmietanę, majonez i przyprawy. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.01.2015 22:34
Dziękuję :)
Stenka 19.01.2015 10:05
lubię takie
Magula 19.01.2015 08:17
Smakowite połaczenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak