Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
ser żółty 100 g
oliwa 1-2 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do panierki
jajko 1 szt do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :)

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dać obrane i starte na dużych oczkach jarzyny, doprawić majerankiem i kucharkiem i smażyć do miękkości.
Krok 1 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto
2
Kotlety rozklepać, posolić, popieprzyć i opanierować.
Krok 2 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto
3
Kotlety usmażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto
4
Na blasze ułożyć kotlety i przykryć jarzynową kołderką.
Krok 4 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto
5
Przykryć je plastrami żółtego sera.
Krok 5 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto
6
Piec w piekarniku w temp. 150 stopni przez ok. 10 min.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Zakamuflowany schabowy, czyli zapiekany pod jarzynową kołderką :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.01.2015 10:45
apetyczny kolet :)
Barbara777 19.01.2015 13:12
smakowicie wygląda
Magula 19.01.2015 08:18
Zdarza mi się takie robić, ale i tak najlepsze robi moja teściowa
wwwiolka 18.01.2015 20:37
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak