ORZECHOWY KREM

ORZECHOWY KREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy laskowe

    200 g
  • masło

    150 g
  • cukier puder

    200 g
  • rum

    2 kieliszki
  • żółtka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć na pulchną masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem, dodać rum.
Orzechy zrumienić na złoty kolor, otrzeć ze skórek w ściereczce, zemleć, dodać do masy.
Dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat