RAFAELLO

RAFAELLO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    2 placki
  • masło

    1/2 kostki
  • czekolada biała

    3 tabliczki
  • śmietana

    1 szklanka
  • śmietan fix

    3 opakowania
  • śmietana kremówka

    11/2 szklaanki
  • dźxem brzoskwiniowy

    1 słoiczek
  • kulki rafaello

    wg. uznania
  • wiórki kokosowe

    1 opakowanie
  • polewa biała

    czekoladowa sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło rozgrzać w rondelku; dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Wlać śmietaę, wymieszać i ostudzić. Zimną kremówkę ubić ze śmietan fixem. Do ubitej kremówki dodać masę czekoladową- cały czas mieszając. Na końcu dodać 2/3 wiórków- dokładnie wymieszać. Dżem lekko podgrzać i posmarować nim biszkopt. Następnie wyłożyć na dżem masę kokosową. Całość przykryć drugim biszkoptem.. Ciasto polać polewą czekoladową. Udekorować je pozostałymi wiórkami i kulkami rafaello.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat