Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tymianek
rozmaryn
masło 40 gram
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony

Pstrągi umyć, oczyścić. Masło wymieszać z rozmarynem oraz tymiankiem. Rybę posolić, popieprzyć. Do środka pstrągów włożyć masło oraz cebulę i cytrynę pokrojoną w plastry. Ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 18.01.2015 19:18
Pysznie i zdrowo :)
Ankha 17.01.2015 21:39
Z chęcią bym spróbowała
Lis 17.01.2015 20:09
Cudowna rybka aż mi ślinka cieknie:)
wyattearp 17.01.2015 19:18
zdrowa rybka
IwonaDD 17.01.2015 18:47
pyszna rybka
Jadwiga/Jaga85 17.01.2015 17:40
Super wygląda!
Sroczka 17.01.2015 16:54
Pysznie wygląda ta rybka.
Adamorek 17.01.2015 16:33
cudna rybka
marenka 17.01.2015 16:25
Pycha rybka;)
aisoglam 17.01.2015 16:08
Apetyczna rybka :)
Kucharka45
Kucharka45 17.01.2015 16:00
Pyszna rybka :)
czekoladka_m 17.01.2015 15:57
Ale bym zjadła;)) Ostatnio mam smaka na ryby!
Wafelek2601 17.01.2015 15:55
Bardzo lubię takiego pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak